Magnolia Tarifi
Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema (100 ml)
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Alt üst katman için;
- 1-2 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağı fındık kırığı yahut ceviz
Kenarı için;
- Çilek yahut muz dilimleri
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebisi için; uygun bir tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısı, sıvı kremayı alalım ve gereçlerimizi tel çırpıcı ile karıştıralım daha sonra ocağa alalım kıvam alana kadar göz göz olana kadar muhallebiyi pişirelim.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alalım ve içine vanilya ekleyerek karıştıralım ve soğuması için kenara yahut buzdolabını alalım.
- Diğer taraftan bisküvilerimizi ve fındığımızı rondodan geçirelim ve toz haline getirip kenara alalım soğuyan muhallebimizi mikser ile birlikte 2 dakika çırpalım.
- Magnolia kuplarımızın birinci evvel biraz bisküvili fındıklı karışımı yerleştirelim ve kaşığın art kısmıyla düz bir taban elde edelim kupların kenarına 2 ye böldüğümüz çilek yahut muz dizelim.
- Sonra muhallebimizden kuplara hisse edelim üzerine tekrar bisküvili fındıklı karışımından serpelim ve magnolianın üzerine dilediğiniz üzere çilek yahut muz ile süsleyin en az 2-3 saat bu formda buzdolabına dinlendirin daha sonra servise hazır.
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












