Magnolia Tarifi

Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema (100 ml)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Alt üst katman için;

  • 1-2 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardağı fındık kırığı yahut ceviz

Kenarı için;

  • Çilek yahut muz dilimleri

Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebisi için; uygun bir tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısı, sıvı kremayı alalım ve gereçlerimizi tel çırpıcı ile karıştıralım daha sonra ocağa alalım kıvam alana kadar göz göz olana kadar muhallebiyi pişirelim.
  2. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alalım ve içine vanilya ekleyerek karıştıralım ve soğuması için kenara yahut buzdolabını alalım.
  3. Diğer taraftan bisküvilerimizi ve fındığımızı rondodan geçirelim ve toz haline getirip kenara alalım soğuyan muhallebimizi mikser ile birlikte 2 dakika çırpalım.
  4. Magnolia kuplarımızın birinci evvel biraz bisküvili fındıklı karışımı yerleştirelim ve kaşığın art kısmıyla düz bir taban elde edelim kupların kenarına 2 ye böldüğümüz çilek yahut muz dizelim.
  5. Sonra muhallebimizden kuplara hisse edelim üzerine tekrar bisküvili fındıklı karışımından serpelim ve magnolianın üzerine dilediğiniz üzere çilek yahut muz ile süsleyin en az 2-3 saat bu formda buzdolabına dinlendirin daha sonra servise hazır.

Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Brioche
Akdeniz Tava
Krema Puding
Yumurta Piyazı
Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı
Limonlu Hindistan Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |