Magnolia (Çilekli/Meyveli)
Magnolia (Çilekli/Meyveli) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- 1 paket burçak bisküvi
- Meyve
Magnolia (Çilekli/Meyveli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve şekeri çırparak ocakta pişirin. Yoğunlaşınca karıştırmaya devam edin. Topaklanmasın.
- Koyulaştığında ocağı kapatın.
- Sıcak sıcak tereyağını ekleyin karıştırın ve tereyağını karışımın içinde eritin.
- Ben paket krem şanti kullanmak istemediğim için tereyağ ile de yapıyorum ancak krem şanti ile yapmak isterseniz tıpkı biçimde magnolianın içine döküp çırpma teli ile karıştırın.
- En son bir paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Bisküvileri bir kapta ezip bisküvi tozu elde edin. Servis kaselerinin tabanına ( kaseler kuru olsun) bisküviden birkaç yemek kaşığı koyun.
- Kaselere dilimlenmiş çilek ( ya da muz, kivi, karışık meyveler ) ekleyin.
- Magnolia’yı kaselerin yarısına kadar dökün. ( minik kaseleriniz varsa ya da dilerseniz kasenin tamamına kadar dökün) tekrar bisküvi tozu ekleyin tekrar magnolia dökün. Tüm magnoliayı kaselere hisse edin.
- Kaselerin en üstüne çilekleri ekleyin. Dövülmüş fındık ya da damla çikolata ile süsleyin.
Magnolia (Çilekli/Meyveli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






