Mafiş

Mafiş Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2-2.5 su bardağı un(kıvama göre)
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mafiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç başka gereçleri karıştırma kabına alıyoruz. Ve çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş un ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Merdane yardımıyla açalım. Bıçakla kare halinde keselim.
- Kızdırılmış yağa atalım. Alt üst güzelce kızarınca peçete üzerine alalım.
Afiyet olsun ✌️
Mafiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

