Mac And Cheese

Mac And Cheese Tanımı İçin Malzemeler

Makarnayı haşlamak için;

  • 250 gram dirsek makarna (2,5 su bardağı)
  • 10 ml zeytinyağ (1 yemek kaşığı)
  • 4 gram tuz (1 çay kaşığı)

Peynirli sos için;

  • 37 gram tereyağ (2,5 yemek kaşığı)
  • 1 diş sarımsak
  • 37 gram un (3 yemek kaşığı)
  • 175 ml süt (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 100 ml krema (yarım su bardağı)
  • 75 gram cheddar peyniri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 75 gram taze kaşar peyniri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 2 gram tuz (yarın çay kaşığı)
  • 1 gram karabiber (çeyrek çay kaşığı)
  • 10 gram toz şeker (1 yemek kaşığı)
  • 13 gram hardal (1 yemek kaşığı)

Üzeri için;

  • 15 gram tereyağ(1 yemek kaşığı)
  • 25 gram galeta(yarım su bardağı)
  • 25 gram toz parmesan peynir(1/4 (çeyrek) su bardağı)

Mac And Cheese Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu koyun tuzunu ekleyip suyu kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra zeytinyağ ve makarnayı ekleyin. 7dk haşlayın. Süzüp,bekletin.
  3. Cheddar ve taze kaşarı rendeleyin.
  4. Sosu için tava da tereyağını eritin. İnce doğranan sarımsağı ekleyin.
  5. Unu ekleyip renk alana kadar kavurun.
  6. Sütü karıştırarak ekleyin. (koyu ancak akışkan bir kıvam olmalı) peynir,krema,tuz,karabiber,şeker ve hardalı ekleyip peynirleri eriyene kadar karıştırın.
  7. Makarnayı sosun içine ekleyin. Fırın kabına alın.
  8. Bir kasede üzeri için yazılan materyalleri karıştırıp makarnanın üzerine dökün.
  9. 200° c’de 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Üzeri için yapılan süreci yapmadan da deneyebilirsiniz. (üzeri kısmını eklerseniz amerika da yapılan halini ,eklemezseniz de İtalya’da yapılan hâlini yapmış olucaksınız. ).

Mac And Cheese Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zencefilli Ginger Cookie
Tavuk Tirit
Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı
Hazır Dönerden İskender
Ezogelin Çorbası Tarifi
Hamsili Pilav
Hdabla | © 2025 |