Lütenitsa (Balkan Sosu)

Lütenitsa (Balkan Sosu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kg kırmızı biber
  • 2 kg patlıcan
  • 2 kg havuç
  • 1 litre sıvı yağ yahut zeytinyağ
  • 800 gram hazır domates salçası yahut domates konservesi
  • 1 baş sarımsak
  • Damak zevkinize nazaran tuz
  • 1 avuç şeker
  • Baharatları isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz

Lütenitsa (Balkan Sosu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp, temizleyip, közlüyoruz, patlıcanları közlüyoruz ve temizliyoruz.
  2. Havuçları temizleyip, haşlıyoruz.
  3. Biberleri, patlıcanları, havuçları ve sarımsağı kıyma makinesinden geçiriyoruz. (doğrayarak yahut blenderdan geçirebilirsiniz. )
  4. Önceden hazırladığımız mesken üretimi domates sosumuzu, zeytinyağı ve tüm materyallerimizi ekleyerek ocakta yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  5. Baharatları isteğe bağlı ekleyebilirsiniz.
  6. Misss üzere koktuğunda, sos yoğunlaştığında hazırr.
  7. Steril ettiğimiz kavanozlara paylaşarak, kapağını sıkıca kapatıyoruz.
  8. 15 dakika kavanozları kaynatıp, bir gece boyunca aykırı çevirip bekletiyoruz.
  9. Karanlık, serin ortamda depolayabilirsiniz.

Lütenitsa (Balkan Sosu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Nefis Yoğurtlu Patates Salatası
Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tarifi
Mantar Meze (Videolu)
Hamburger Ekmeği
Sebzeli Etli Haşlama
Hdabla | © 2025 |