Lütenitsa (Balkan Sosu)
Lütenitsa (Balkan Sosu) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 kg kırmızı biber
- 2 kg patlıcan
- 2 kg havuç
- 1 litre sıvı yağ yahut zeytinyağ
- 800 gram hazır domates salçası yahut domates konservesi
- 1 baş sarımsak
- Damak zevkinize nazaran tuz
- 1 avuç şeker
- Baharatları isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz
Lütenitsa (Balkan Sosu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp, temizleyip, közlüyoruz, patlıcanları közlüyoruz ve temizliyoruz.
- Havuçları temizleyip, haşlıyoruz.
- Biberleri, patlıcanları, havuçları ve sarımsağı kıyma makinesinden geçiriyoruz. (doğrayarak yahut blenderdan geçirebilirsiniz. )
- Önceden hazırladığımız mesken üretimi domates sosumuzu, zeytinyağı ve tüm materyallerimizi ekleyerek ocakta yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Baharatları isteğe bağlı ekleyebilirsiniz.
- Misss üzere koktuğunda, sos yoğunlaştığında hazırr.
- Steril ettiğimiz kavanozlara paylaşarak, kapağını sıkıca kapatıyoruz.
- 15 dakika kavanozları kaynatıp, bir gece boyunca aykırı çevirip bekletiyoruz.
- Karanlık, serin ortamda depolayabilirsiniz.
Lütenitsa (Balkan Sosu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











