Lotuslu Mini Cheesecakeler

Lotuslu Küçük Cheesecakeler Tanımı İçin Malzemeler

Taban gereçleri;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Krema materyalleri;

  • 500-540 gram ortası labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • 3-4 yemek kaşığı lotus kreması (eritilmiş)
  • İsteğe bağlı bisküvi kesimleri (süsleme için)

Lotuslu Küçük Cheesecakeler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muffin kalıplarına plastik yahut kağıt kek kalıplarını yerleştirin. Bu tanım ile 23-24 adet cheesecake çıkıyor.
  2. Tereyağını eritin. Bisküvileri rondodan geçirin. Boş bir kasede bisküviler ile tereyağını karıştırın.
  3. Karışımı kek kalıplarına paylaştırıp çay bardağının tabanı yardımıyla düzleştirin.
  4. Donması için kremasını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
  5. Kreması için labnenin suyunu süzün ve büyük bir kaba alın.
  6. Üstüne şekeri ve sıvı kremayı ekleyip homojen hale gelene kadar mikserle çırpın.
  7. Un ve nişastayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  8. Yumurtaları teker teker ekleyin ve onları da çırpma teliyle karıştırın. ‼️yumurtaların bir adedini ekleyin ve karıştırın. Güzelce karıştığından emin olduktan sonra başka yumurtayı ekleyin.
  9. Hazırladığımız kremayı kalıplara paylaştırın. Kabaran bir tatlı olmadığı için kalıplara bol bol koyabilirsiniz.
  10. Ardından evvelden ısıtılmış 160 derece alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. ‼️ben iki adet muffin tepsisi kullandığım için 20 dakikayı doldurunca tepsilerin yerlerini değiştiriyorum.
  11. Eğer cheesecakelerin ortası sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıktıktan sonra soğuması için kenara alın. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  12. Bu esnada lotus kremasını eritin. Üzerine koymak istediğiniz gereçleri hazırlayın.
  13. Cheesecakeler güzelce soğuduktan sonra erittiğiniz lotus kremasını üzerlerine dökün ve dilediğiniz üzere süsleyin. Ben bisküvi kesimleri kullandım. ‼️erittiğiniz lotus kremasını sıcakken dökmeyin ılınmasını bekleyin.
  14. Tadı ve imgesi şahane lotuslu küçük cheesecakelerimiz hazır. Afiyet olsun. ☺️✨.

Lotuslu Küçük Cheesecakeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam Ölçüsünde)
Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi Pastası
Enfes Tadıyla Hindistan Cevizli Kurabiye
Kahvaltı Tabağım
Arkadaşlarımla Yaz Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |