Lotuslu Kurabiye
Lotuslu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker (esmer de olur)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket 80 gr çikolata
- Üstü için lotus kurabiye ve lotus kreması
Lotuslu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağı şeker ve yumurta karıştırılır.
- Sonra vanilya, kabartma tozu ve yaklaşık 2 bardak un(ölçülü koyun) ekleyip ele yapılmayan yumuşak hamur yoğrulur.
- Çikolata kırılıp hamura eklenir.
- Şekil verilip 175 derece ısınmış fırında 12-13 dk pişirilir.
- İlk sıcağı geçince krema sürülüp bisküvi yapıştırılır.
Lotuslu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








