Lotuslu Kurabiye

Lotuslu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker (esmer de olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 paket 80 gr çikolata
  • Üstü için lotus kurabiye ve lotus kreması

Lotuslu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tereyağı şeker ve yumurta karıştırılır.
  2. Sonra vanilya, kabartma tozu ve yaklaşık 2 bardak un(ölçülü koyun) ekleyip ele yapılmayan yumuşak hamur yoğrulur.
  3. Çikolata kırılıp hamura eklenir.
  4. Şekil verilip 175 derece ısınmış fırında 12-13 dk pişirilir.
  5. İlk sıcağı geçince krema sürülüp bisküvi yapıştırılır.

Lotuslu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Fırında Enfes Kalçalı But Tarifi
Ekşi Erikli Domates Sosu
Patlıcan Sarma
Fit Pratik Telafi Kahvaltısı
Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |