Lotus Pasta
Lotus Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 6 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 pk kabartma tozu
Kreması:
- 5 paket krema
- 1 paket mascarpone
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşıĝı toz şeker
- 5 paket klopfix (krema sıklaştırıcı toz)
Arasına ve üzerine:
- Lotus krema
- Lotus kurabiye
Lotus Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Yumurta sarısını ve şekeri çırpıyoruz.
- Ayrı kapta yumurta beyazını köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra yumurta beyazını sarısına ekliyor tekrar çırpıyoruz.
- Bu karışıma vanilya şekeri ekliyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Yağlanmış kalıba bu harcı döküyoruz ve 175 derecede pişiriyoruz. Benim fırında 30 dk pişti.
- Kreması için: bütün materyalleri yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
- Pişen pandispanyayı ortadan kesiyoruz ve soĝmasını bekliyoruz.
- Lotusu benmari yordamı eritiyoruz.
- Arasına krema üzerine eritilmiş lotus ve kurabiye kırıkları serpiyoruz.
- Diğer pandispanya yarısını koyuyoruz.
- Üzerine en son kalan kremayı sürüyoruz ve dilediğiniz üzere süslüyoruz.Afiyet olsun.
Lotus Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














