Lotus Kreması

Lotus Kreması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla şeker ( 250 gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sut
  • Çay kaşığının ucu kadar tarçın
  • 250 gram cici bebe

Lotus Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri büyük beğenilen ve kısık ateşte kaşık değdirmeden tavayı sallaya sallaya eritiyoruz. Karamel kıvamını alacak lakin yakmamaya ihtimam gösterin. Uygunca erimiyor biraz şeker tortuları kalıyor.
  2. Sonra üzerine tereyağlarını atın ocağın altınıda açın tereyağ eridikten sonra suyu dökün ve spatula ile karıştırın.
  3. Şeker tortularıda eridikten sonra cici bebeleri rondaya ekleyin üzerine karamelimizi dökelim ve karıştıralım.
  4. Cici bebeler güzelce eriyene kadar rondoda karıştırın üzerine üstümüzü de ek ettikten bir mühlet sonra lotus kremamız hazır.
  5. Kavanoza almadan evvel süzgeçten geçirelim. Afiyet olsun.

Lotus Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şiş
Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Elmalı Tart
Ton Balıklı Salata
Limonlu Kurabiye
Akışkan Brownie
Hdabla | © 2025 |