Lotus Kreması

Lotus Kreması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından biraz fazla şeker ( 250 gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sut
- Çay kaşığının ucu kadar tarçın
- 250 gram cici bebe
Lotus Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekeri büyük beğenilen ve kısık ateşte kaşık değdirmeden tavayı sallaya sallaya eritiyoruz. Karamel kıvamını alacak lakin yakmamaya ihtimam gösterin. Uygunca erimiyor biraz şeker tortuları kalıyor.
- Sonra üzerine tereyağlarını atın ocağın altınıda açın tereyağ eridikten sonra suyu dökün ve spatula ile karıştırın.
- Şeker tortularıda eridikten sonra cici bebeleri rondaya ekleyin üzerine karamelimizi dökelim ve karıştıralım.
- Cici bebeler güzelce eriyene kadar rondoda karıştırın üzerine üstümüzü de ek ettikten bir mühlet sonra lotus kremamız hazır.
- Kavanoza almadan evvel süzgeçten geçirelim. Afiyet olsun.
Lotus Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


