Lor Peynirli Kemal Paşa

Lor Peynirli Kemal Paşa Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı lor peyniri (ev yapımı)
  • 1 çay bardağından biraz az iri irmik
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 5 çay bardağı şeker
  • 6 çay bardağı su
  • 10 damla limon suyu

Lor Peynirli Kemal Paşa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet 18-20 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  2. Daha sonra lor peyniri çatal ile ezilir.
  3. Diğer materyaller peynire eklenerek yoğrulur.
  4. Ceviz büyüklünde modüller kopartılarak yuvarlanır ve kağıt serili tepsiye dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 20-22 dakika pişirilir.
  6. Fırından çıkan sıcak Kemal paşalar soğuk şerbete atılarak, uzunca müddet şerbeti içine çekene kadar bekletilir.

Lor Peynirli Kemal Paşa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiyem
Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Bisküvili Pasta
Hatay Usulü Patatesli Köfte
Bonibonlu Kurabiye
Patatesli Airfriyer Böreği
Hdabla | © 2025 |