Lor Peynirli Kemal Paşa
Lor Peynirli Kemal Paşa Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı lor peyniri (ev yapımı)
- 1 çay bardağından biraz az iri irmik
- Yarım çay bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 5 çay bardağı şeker
- 6 çay bardağı su
- 10 damla limon suyu
Lor Peynirli Kemal Paşa Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet 18-20 dakika kısık ateşte kaynatılır.
- Daha sonra lor peyniri çatal ile ezilir.
- Diğer materyaller peynire eklenerek yoğrulur.
- Ceviz büyüklünde modüller kopartılarak yuvarlanır ve kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 20-22 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak Kemal paşalar soğuk şerbete atılarak, uzunca müddet şerbeti içine çekene kadar bekletilir.
Lor Peynirli Kemal Paşa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















