Lor Peynirli Kapya Biber

Lor Peynirli Kapya Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kapya biber
  • 400-500 gram tatlı lor peyniri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lor Peynirli Kapya Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberleri küp küp doğrayalım. Büyük bir tencereye zeytinyağını koyalım ve biberlerimizi de ekleyelim. Evvel yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika kavuralım. Ardından ocağı biraz kısarak kavurmaya devam edelim.
  2. Kavurma mühleti damak tadına nazaran değişebilir. Biz biraz canlı sevdiğimiz için fazla kavurmuyorum. Sertliği denetim edilerek kavurma müddeti ayarlanabilir.
  3. Kavrulan biberlerimiz güzelce soğuduktan sonra, lor peynirini ufalayarak ek edelim, uygunca karıştıralım. Porsiyon ölçüsünü ayarlayarak buzdolabı poşetlerine koyalım ve dondurucuya kaldıralım. Afiyet olsun.

Lor Peynirli Kapya Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruton Kıtır Ekmek
Karamelli İncir Tatlısı (Bu Tarif Başka Yerde Yok)
Çilekli Kurabiye
Yaz İçeceği Reyhan Şerbeti
Lezzet Kurabiyesi
Ayran Aşı Çorbası
Hdabla | © 2025 |