Lor Dolması (Erzurum Usulü)

Lor Dolması (Erzurum Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 100 gram tereyağı
- 2 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kaymak
- 2 su bardağı lor peyniri
Pişirmek için :
- Yarım çay bardağı su
- 8 çay kaşığı tereyağı
- 1 demet pazı
Servis için;
- İsteğinize nazaran sade yahut sarımsaklı yoğurt
Lor Dolması (Erzurum Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için soğanı ince yemeklik doğrayalım, tavaya tereyağını alalım eriyince soğanları ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip soğanları yumuşayana kadar kavuralım.
- Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Üzerine süt ve kaymağıda ekleyip karıştıralım, toparlanınca ocaktan alıp diğer bir kapta lorla karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Pazıların uzun saplarını keselim ,tencerede tuz ilavesiyle su kaynatalım.
- Kaynayan suya pazıları ekleyip 1 dakika haşlayıp çabucak buzlu suya alıp şoklayalım.
- Pazıların parlak yüzeyi dışta kalacak biçimde serip içlerine 1′ er yemek kaşığı harçtan koyup saralım (eğer yapraklar büyükse kesebilirsiniz, damarları büyükse kaşıkla ezerek yumuşatabilirsiniz)
- Sardığımız pazıları bir fırın kabına sıkı sıkı dizelim ( ben bu ölçü için küçük kare borcam kullandım)
- Üzerlerine küçük modüller halinde tereyağı ekleyip yarım çay bardağından biraz fazla su ekleyip 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzerleri renk değiştirene kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Fırından alınca dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Lor Dolması (Erzurum Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











