Lor Dolması

Lor Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kalın bulgur
- 1,5 su bardağı lor peyniri
- 3 yemek kaşığı kaymak
- Tuz
- Pazı 2 bağ
Üzeri için ;
- 3-4 yemek kaşığı kaymak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Piştikten sonra ;
- Sarımsaklı yoğurt
Lor Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru pişiriyoruz. Soğutuyoruz. Lor, tuz ve kaymakla yoğuruyoruz.
- Pazılarımızı yıkayıp kaynamış suda yumuşatıp sarmak için alıyoruz.
- Pazıların içine lorlu içimizi koyup sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Tepsinin üzerine kaymağı kaşıkla atıyoruz.
- Üzerine gelecek kadar su koyup 200 derecede pişiriyoruz. Suyunu çekip üzeri kızarınca tabağımıza alıyoruz.
- Önce sarmısaklı yoğurt sonra eritilmiş tereyağı döküyoruz.
Lor Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







