Lor Dolması

Lor Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • Tuz
  • Pazı 2 bağ

Üzeri için ;

  • 3-4 yemek kaşığı kaymak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Piştikten sonra ;

  • Sarımsaklı yoğurt

Lor Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru pişiriyoruz. Soğutuyoruz. Lor, tuz ve kaymakla yoğuruyoruz.
  2. Pazılarımızı yıkayıp kaynamış suda yumuşatıp sarmak için alıyoruz.
  3. Pazıların içine lorlu içimizi koyup sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Tepsinin üzerine kaymağı kaşıkla atıyoruz.
  4. Üzerine gelecek kadar su koyup 200 derecede pişiriyoruz. Suyunu çekip üzeri kızarınca tabağımıza alıyoruz.
  5. Önce sarmısaklı yoğurt sonra eritilmiş tereyağı döküyoruz.

Lor Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Tuzlu Kek (Videolu)
Yaz Tarhanası
Glutensiz Reçelli Kurabiye
Pırasalı Fit Börek (Diyettekilere Özel)
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet