Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle)

Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sütün kaymağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçine;

  • 1 kase lokum

Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabının içine sütün kaymağını sıvı yağını ve şekeri alıp çırpıyoruz.
  2. Ardından yumurta toz krem şantiyi ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Son olarak un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle bastırarak içine lokum koyup yuvarlıyoruz.
  5. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Çikolata Soslu Tart Kek
Dereotlu Puf Puf Pişi
İki Renkli Kek
Semizotlu Kuru Cacık
Mis Gibi Karnıyarık
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı
Hdabla | © 2025 |