Lokum Tadında Kuşbaşı Patates

Lokum Tadında Kuşbaşı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 4/5 adet sarımsak
  • 2 adet patates
  • Tereyağı (oranını tercihe nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sirke (ben elma kullandım)
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz

Lokum Tadında Kuşbaşı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun tencereye etimizi dizelim.
  2. Üzerine soğan ve sarımsakları yerleştirelim. (bu esnada az tuz ekledim).
  3. Ardından tereyağını üzerine yerleştirelim. (dizilme formları fotoğraflarda mevcut).
  4. Suyumuzu ekleyelim ve kapağını kapatıp 45dk kadar pişirelim. (aralıklı denetim edip su ekleyelim ki etler yapışmasın).
  5. 45dk sonunda patatesleri ekleyip 15/20 dk birlikte pişmeye bırakalım.
  6. Ardından baharatları ve sirkeyi ekleyelim.
  7. Tekrar kapağını kapatıp 1 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.(pişirme esnasında suyunu denetim edip orta ara karıştıralım?).

Lokum Tadında Kuşbaşı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Pilav
Kakaolu Cevizli Fındıklı Kek
Ev Yapımı Makarna
Bulgur Pilavım
Supangle
Pesto Soslu Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |