Lokum Gibi Tadıyla Tavuk Taşlık

Lokum Üzere Tadıyla Tavuk Taşlık Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk taşlık
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar

Lokum Üzere Tadıyla Tavuk Taşlık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişme müddeti uzun olduğu için öncelikle taşlığı derin bir tencereye alıp üzerini suyla örtüyor ve haşlıyoruz.
  2. Yumuşayan taşlığı istediğiniz büyüklükte doğruyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağ ekliyoruz.
  4. Küçük küçük doğramış olduğumuz soğanı ve biberleri üzerine ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından doğradığımız taşlığı ekliyor ve üzerine baharatları ek ediyoruz.
  6. Güzelce birkaç cins karıştırdıktan sonra 5-10 dk kadar birbiriyle özdeşleşmesi için kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Sıcak ekmek, sumaklı soğanla ve söğüş domatesle tüketmenizi tavsiye ederim🌸.

Yemeğimiz servise hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Lokum Üzere Tadıyla Tavuk Taşlık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maş Fasulyesi Salatası
Paneli Kabak (Videolu)
Portakallı Pankek
Tam Tutan Etimek Tatlısı
Enfes Tavuk Dürüm
Evde Köfte Ekmek Tarifi (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık)
Hdabla | © 2024 |