Lokum Gibi Et Sote

Lokum Üzere Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram kuşbaşı
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 6-7 çeri domates
- 8-10 sivri biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Lokum Üzere Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım saat kadar etleri suda bekletelim.
- Daha sonra ince dilimlenmiş kuyruk yağını tavaya alıp eritelim.
- Eridikten sonra kalan kesimleri çıkarıp eti sudan alıp atalım kapağı kapatıp ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Etler yumuşadıktan sonra içerisine ince dilimlenmiş soğan ve biberi ekleyelim soğanlar ölene kadar kavuralım.
- Ardından üzerine dörde bölünmüş çeri domatesleri ekleyip 3-4 dakika kadar daha kavuralım.
- En son baharatları da ekleyip ocağın altını kapatalım.
Afiyet olsun.
Not: etleri evvelce kesinlikle suda bekletelim ki etler yumuşasın. Kuyruk yağını etlerin lezzeti ve yumuşaklığı için kullanıyoruz. Kısık ateşte pişmeli yüksek ateşte yanıyor.
Lokum Üzere Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
