Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği

Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırık pirinç
- Su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırık pirinçi bir gece ılık suda bekletiyoruz.
- 5 yemek kaşığı ıslatılmış pirinçi süt kıvamına gelene kadar robottan geçiriyoruz. (geriye kalan pirinçi kesinlikle su içinde ve buzdolabında saklayın ve 3 gün içinde tüketin).
- Bir kabın içinde yumurta yoğurt ve yağı karıştırıyoruz.
- Robottan geçirilmiş pirinçi de ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavanın altını yakıp biraz ısınınca karışımdan bir kepçe koyuyoruz ve tavaya yayıyoruz.
- Üzeri kuruyup kenarlarından kalkınca geniş bir spatula yada iki kenardan tutup zıt yüz ediyoruz. (hızlı çevirin zira dağılabilir. Dağılırsa modülleri birleştirin ve modül ortalarına bir kaşıkla karışımdan ekleyin tekrar yapışır).
- Her iki taraf da pişene kadar çevirin (çok kızartmayın sertleşir).
- Tavadan aldıktan sonra ağzı kapalı bir kap içinde saklayın böylelikle yumuşaklığını koruyacaktır.
- Tavaya yine karışımdan dökmeden evvel tavayı sudan geçirerek soğutun ki göz göz delikler olmasın.
Şimdiden afiyet olsun.
Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









