Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği

Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • Su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kırık pirinçi bir gece ılık suda bekletiyoruz.
  2. 5 yemek kaşığı ıslatılmış pirinçi süt kıvamına gelene kadar robottan geçiriyoruz. (geriye kalan pirinçi kesinlikle su içinde ve buzdolabında saklayın ve 3 gün içinde tüketin).
  3. Bir kabın içinde yumurta yoğurt ve yağı karıştırıyoruz.
  4. Robottan geçirilmiş pirinçi de ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tavanın altını yakıp biraz ısınınca karışımdan bir kepçe koyuyoruz ve tavaya yayıyoruz.
  6. Üzeri kuruyup kenarlarından kalkınca geniş bir spatula yada iki kenardan tutup zıt yüz ediyoruz. (hızlı çevirin zira dağılabilir. Dağılırsa modülleri birleştirin ve modül ortalarına bir kaşıkla karışımdan ekleyin tekrar yapışır).
  7. Her iki taraf da pişene kadar çevirin (çok kızartmayın sertleşir).
  8. Tavadan aldıktan sonra ağzı kapalı bir kap içinde saklayın böylelikle yumuşaklığını koruyacaktır.
  9. Tavaya yine karışımdan dökmeden evvel tavayı sudan geçirerek soğutun ki göz göz delikler olmasın.

Şimdiden afiyet olsun.

Pirinçten Glutensiz Dürüm Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimekli Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor)
Ispanaklı Mini Gül Börek İkramlık
Glutensiz Simit
Çatlak Poğaça (Videolu)
Sütsüz Brokoli Çorbası
Hira Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet