Lokum Gibi Ayva Tatlısı

Lokum Üzere Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk ayva
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10-15 adet karanfil

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Ceviz

Lokum Üzere Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabuklarını soyduğumuz ayvaları yarım limon sıktığımız su dolu kaseye koyalım (kararmaması için) tencerenin en altına ayva kabuklarını üzerine ayvaları dizip her ayva üzerine 2 yemek kaşığı şeker ekleyelim.
  2. Karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeklerini ekleyelim. 1 bardak su ekleyip en kısık ateşte denetimli pişirelim. Suyu biterse yarım bardak ekleyebilirsiniz.
  3. Renk vermesi için yavaş pişirmek değerli. Denetimli pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve cevizle servis edelim. Herkese afiyet olsun❤️

Lokum Üzere Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Hurma Rüyası
Kolay Güllaç
Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi
Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |