Lokmalık Tuzlu Kurabiye

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da 100 gram tereyağı
  • Birinin sarısı üzeri için ayrılmış 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için ;

  • Çörek otu

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri derin bir kapta el ya da kaşık ile karıştırın.
  2. Mikser kullanmayın.
  3. Katı yağ eridikten sonra un ve kabartma tozunu ekleyip biraz yoğurduktan sonra hamur hazır.
  4. Lokmaları istediğiniz büyüklükte yapıp tepsiye dizin.
  5. Üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otunu dökün.
  6. Isıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk’da pişecektir.

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Hünkar Beğendi
Pratik Mozaik Pasta ( Bisküvili Pasta )
Çikolatalı Zebra Poğaça (Videolu)
Sebzeli Poğaça
Kabak Mücver
Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta
Hdabla | © 2025 |