Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ya da 100 gram tereyağı
- Birinin sarısı üzeri için ayrılmış 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için ;
- Çörek otu
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri derin bir kapta el ya da kaşık ile karıştırın.
- Mikser kullanmayın.
- Katı yağ eridikten sonra un ve kabartma tozunu ekleyip biraz yoğurduktan sonra hamur hazır.
- Lokmaları istediğiniz büyüklükte yapıp tepsiye dizin.
- Üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otunu dökün.
- Isıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk’da pişecektir.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






