Lokmalık Tarçınlı Kurabiye

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında beklemiş tereyağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3,5 su bardağı un(azar azar ekleyiniz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için;

  • 1,5 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağ,yumurta ve sıvıyag bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır.
  2. Daha sonra un,kabartma tozu,vanilin,pudra şekeri ve toz tarçın eklenir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur.
  3. Ben 3,5 su bardağı un kullandım lakin umun kalitesine nazaran ölçü değişebilir lütfen azar azar un ekleyelim.
  4. Hamur güzelce yoğrulduktan sonra hamurdan minik minik kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlatıp hafif kızarınca ya kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkan kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra bir kabın içine pudra şekeri ve tarçını alıp karıştıralım ve soğuyan kurabiyelerin üzerine güzelce serpelim.
  7. Kapalı kapta uzun müddet koruma edebilirsiniz.

Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Mantı Çorbası
Tavuk Çöp Şiş
Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası
Sufle ( Airfray da )
Islak Kek
3 Renk Tatlı
Hdabla | © 2025 |