Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı

Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı irmik

Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencere alıyoruz kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz.
  2. Hamur için un hariç kalan gereçleri bir kaba alıyoruz unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekliyoruz.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor ben hamurun yarısına kakao attim.
  4. Yağladığımız fırın tepsisine küçük küçük hamur alıp yuvarladıktan sonra irmiğe bulayıp koyuyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcağı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti ek ediyoruz her yerinin şerbetlendiğinden emin olalım biraz dinlendikten sonra yemeye hazır afiyet olsun 🤍.

Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Mis Gibi Meyve Suyu
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Dondurulmuş Zeytinyağlı Fasulye Yemeği
Çocuklara Besleyici Çikolata Yapımı
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında)
Saç Kavurma
Hdabla | © 2025 |