Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı
Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gram tereyağı oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı irmik
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- Yarım su bardağı irmik
Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencere alıyoruz kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz.
- Hamur için un hariç kalan gereçleri bir kaba alıyoruz unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor ben hamurun yarısına kakao attim.
- Yağladığımız fırın tepsisine küçük küçük hamur alıp yuvarladıktan sonra irmiğe bulayıp koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti ek ediyoruz her yerinin şerbetlendiğinden emin olalım biraz dinlendikten sonra yemeye hazır afiyet olsun 🤍.
Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






