Lokmalık Fıstıklı Rulo Tatlı

Lokmalık Fıstıklı Rulo Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 portakal kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 kase fıstık

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Lokmalık Fıstıklı Rulo Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tatlının şerbetini hazırlayıp, soğumaya bırakalım. (tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak) tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp 8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  2. Hamuru için; un hariç verilen gereçleri karıştıralım. Unu denetimli ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru iki yağlı kağıt ortasında açıp kare biçiminde kenarlarını kesip düzeltelim. Fıstığı döküp elimizle hafif bastırarak hamura yayalım. Evvel ortadan ikiye sonra enlemesine kesip akabinde ince şeritler keselim. Şeritleri rulo halinde sarıp tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim. Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lokmalık Fıstıklı Rulo Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yumurta
Tavuk Büryan (Yarım Tavukla Tam Yemek)
Yağ Çekmeyen Köfte
Yoğurtlu Brokoli
Hindistan Cevizli Anne Keki
İncirli Atom Kurabiye
Hdabla | © 2025 |