Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)

Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı dolu toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolu kakao (isterseniz sadede kalabilir)

Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle toz şeker ve kaynar suyu el çırpıcısı ile çözelim.
  2. Sonra yumurta ek edip yeterlice çırpalım.
  3. Süt ,sıvı yağ vanilya ve kabartma tozu kakao koyup karıştıralım .
  4. En son unu döküp çok fazla olmadan karıştıralım( mikser kullanmayalım).
  5. Yağsız tavada kesinlikle çok âlâ ısıtalım, akabinde orta göz ateşte en kısık ateşten biraz fazla biçimde lokmalık halde döküp (ben sıkma aparatıyla yaptım isteyen bir tatlı kaşığı ile de birebir boyuta ulaşabilir)üstü göz göz olana kadar pişirelim.
  6. 30 saniye de gerisi pişirelim sonra soğuyunca kapaklı cam kavanozlara dolduralım.

4 güne kadar asla bayatlamaz çocuklar kahvaltısına açıkcınca orta öğüne kendiniz için sos döküp meyve ile tüketebilirsiniz afiyet bal olsun fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum🤲.

Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Soslu Kek
Yemede Yanında Yat Kara Şimşek (Yeşil Mercimek)
Domatesli Pirinç Pilavı
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika)
Sebzeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |