Lokma
Lokma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, tuz, şeker ve mayayı bir karıştırma kabında karıştıralım.
- Ilık suyu una ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım. Epey cıvık kıvamlı olacak.
- Üzerini streçle kapatalım. Üstüne de bir sofra bezi koyup mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanınca kaşıkla tekrar karıştırıp havasını alalım.
- Yağı kızdıralım.
- Hamuru elimizle sıkalım ve çıkan hamuru kaşıkla alıp kızgın yağa ekleyelim. (yanımıza bir küçük kase yağ alalım. Kaşığı her seferinde yağa batırıp o denli hamuru alalım)
- Lokmaların her yerini altın rengi olana kadar kızartalım. ( üzerini çikolata sosuyla süsledim)
Afiyet şifa olsun 😇
Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







