Lokanta Usulü Tavuk Haşlama

Lokanta Metodu Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet tavuk baget
  • 1,5 litre su
  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 10 adet orta uzunluk patates
  • 4-8 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Lokanta Tarzı Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuk bagetler yaklaşık 15-20 dakika haşlanarak kenarda bekletilir.
  2. Diğer tarafta soğanlar küçük doğranarak sarımsakla bir arada tavada zeytin- ve tereyağında güzelce kavrulur.
  3. Akabinde un, baharatlar ve tuz ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Kabuğu soyulup yuvarlak doğranan havuçlar soğana eklenerek karıştırılır.
  5. Patateslerde soyularak ortadan ikiye bölünerek tavaya eklenir.
  6. Tavadaki karışım tavukların olduğu tencerede birleştirilir.
  7. Kısık ateşte hafif kaynayacak halde yaklaşık 25 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Börek
Cocostar Pasta
Bisküvi Pastası
Salçalı Çörek
Bal Kabak Tatlısı
Çilekli, Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |