Lokanta Usulu Tavuk Haşlama

Lokanta Tarzı Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but yahut 4 adet baget
  • 1 adet patates
  • Yarım soğan
  • 1 adet havuç (yarısı doğrama yarısı rende)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Su

Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklünüzü ölçüsünde su doldurun ve tavukları içine atıp 2. Ayarda 20 dk haşlayın.
  2. Ayrı bi tencerede yağ eritin rende olan soğanla rende olan havucu güzelce kavurun sonra sarımsak ekleyin yeterlice kavurun.
  3. 1 yemek kaşığı tepeleme unu da yavaş yavaş ekleyin kavurun o un kokusu çıkına kadar hafif kısık ateşte.
  4. Düdüklüde olan tavuk suyunu ince süzgeçten yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın daima unlar pütürleşmesin.
  5. İstediğiniz ölçüde suyunuzu ekleyince hafif kaynar olduktan sonra birinci evvel dilim havuçları içine atın.
  6. Sonra tavuklar en son da patatesleri içine satıp kaynatmaya bırakın.
  7. Tuzunu ister düdüklüde ekleyin ister pişerken ben düdüklüde ekliyorum.
  8. Patatesler yumuşayınca altını kapatabilirsiniz lakin tencerenin kapağı yarı açık kalsın.
  9. Servis ederken de ister karabiber serperek ister sade formda servis edebilirsiniz.

Şifa olsun insallah 🍵❣️🌸.

Lokanta Adabı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Somon
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Çıtır Çıtır Pratik Tava Böreği
Roka Salatası
Susamlı Simit Poğaça
Haşhaşlı Pamuk Revani
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet