Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1.5 lt sıcak su ( birazını et -tavuk suyu kullanabilirsiniz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Karabiber (tercihe nazaran ayarlayabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği bol suda yıkayın ve süzün tencereye yağları ekleyin.
- Küp doğranmış soğanı soteleyin.
- Unu ekleyip 1-2 dk kavurun.
- Mercimeği de ek edip 1-2 cins karıştırın.
- Üzerine suyu aktarıp kaynamaya bırakın. (15-20 dk) tuz ve baharatları ekleyin.
- Kaynarken üstünde oluşan köpükleri alalım.
- Mercimekler uygunca ezilince pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderdan geçirin.
- Ocağa alıp 3-4 dk daha kaynatın.
- Ara orta karıştıralım tabanı tutmasın.
- Çorbanın kıvamına nazaran suyunu ayarlayabilirsiniz.
- Biraz tavuk suyu ekledim. Çorbamız hazır. 🔸
- Sosu için yağları eritip kızdırın. Biberleri ekleyip kapatın. Çorbanın üzerine gezdirin.
- İsteğe bağlı limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






