Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı et yada kemik suyu ( isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 litre sıcak su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği birkaç defa güzelce yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine yarım ay piyazlık doğranmış soğanı ek edelim. Tuzu ve sıcak suyu ek edelim. Varsa et suyu yahut bulyon koyup karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerindeki köpükleri alalım. Yarım saat kadar pişirelim.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Unu ek edip 2-3 dakika kavuralım. Zerdeçalı ve kimyonu ek edelim. 2 su bardağı sıcak su ek edip karıştıralım. Altını kapatıp kaynamakta olan çorbamıza katalım.
- Blendırdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamını denetim edelim. Şayet çok koyu kıvamda ise sıcak su ek edebilirsiniz.
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyup eritelim. İsteyen yalnızca sıvı yağda olur. Altını kapatıp biberi ek edip karıştıralım. Çorbayı kaselere koyup üzerine sosunu gezdirelim. Afiyet olsun.
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








