Lokanta Usulü İzmir Köfte

Lokanta Yolu İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram dana döş kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ıslayıp suyu sıkılmış ekmek
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Sebzeler;
- 3 adet patates
- 2 adet domates
- 5-6 adet yeşil biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı su
Lokanta Yöntemi İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçlerini derin bir kaba alıp yeterlice yoğuralım.
- Cevizden hafif iri modüller alıp avucumuzda yuvarlayalım hafif uzun şekile getirip izmir köftelerimizi hazırlayalım harcın tümünü bu biçimde hazırlayalım.
- Diğer tarafta patatesleri soyup yıkayalım. Hafif kalınca uzunlamasına doğrayalım.
- Kızgın yağda gerili önlü hafif kızartalım.
- Köftelerimizide gerili önlü yavaşça kızartalım.
- Domatesleri ortadan kesip uzunlamasına doğrayalım.
- Dikdörtgen borcama sırasıyla köfte,patates,domates sıralayarak dizelim ortalarına yeşil biberleri sıralayalım.
- Sos gereçlerini karıştıralım yemeğin üzerine gezdirelim. Fırın kabının üzerine ıslayıp sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
- 180° fırında 30-35 dk. Pişirelim. Pişirirken son 10 dk. Kızarması için üzerini açalım.
Nefis izmir köftemiz hazır 🤤🤤🤤.
Afiyet olsun.
Lokanta Yordamı İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






