Lokanta Usulü Haşlama Tavuk Yemeği

Lokanta Tarzı Haşlama Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk baget (kişi sayısına nazaran çoğaltabilirsiniz)
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Zerdeçal
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • Yarım limon
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

Lokanta Yolu Haşlama Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar ısınmış tencerede zeytinyağı ile gerilerini kızartılarak farklı bir tabağa alınır.
  2. Aynı tencereye rendelediğimiz 1 adet havuç, doğradığımız soğan ve sarımsaklar, sonrasında tereyağı eklenerek kavrulur.
  3. Üzerine evvelden kızarttığımız bagetler ve su eklenip kaynamaya bırakılır.
  4. 30 dakika kısık ateşte kaynayan yemeğimizin üzerine iri doğradığımız patatesler ve baharatlar eklenir pişmeye bırakılır.
  5. Patatesler piştikten sonra bir kaseye terbiyesi için yarım limon, bir yemek kaşığı tepeleme un, bir çay bardağı su ile çırpılır.
  6. Yemeğin suyundan ılıması için terbiyesinde bir ölçü konulur sonra yemeğimizin içine dökülür ve karıştırılır.
  7. 4-5 dakika kaynattıktan sonra yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

Lokanta Metodu Haşlama Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Cheesecake
Ciabatta Ekmeği
Bebekler İçin Tavuk Suyu Çorba
Pırasalı Börek
Balon Pişi
Yalancı Su Böreği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet