Lokanta Usulü Haşlama Tavuk Yemeği

Lokanta Tarzı Haşlama Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk baget (kişi sayısına nazaran çoğaltabilirsiniz)
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Zerdeçal
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kekik
- 1 litre su
Terbiyesi için;
- Yarım limon
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
Lokanta Yolu Haşlama Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar ısınmış tencerede zeytinyağı ile gerilerini kızartılarak farklı bir tabağa alınır.
- Aynı tencereye rendelediğimiz 1 adet havuç, doğradığımız soğan ve sarımsaklar, sonrasında tereyağı eklenerek kavrulur.
- Üzerine evvelden kızarttığımız bagetler ve su eklenip kaynamaya bırakılır.
- 30 dakika kısık ateşte kaynayan yemeğimizin üzerine iri doğradığımız patatesler ve baharatlar eklenir pişmeye bırakılır.
- Patatesler piştikten sonra bir kaseye terbiyesi için yarım limon, bir yemek kaşığı tepeleme un, bir çay bardağı su ile çırpılır.
- Yemeğin suyundan ılıması için terbiyesinde bir ölçü konulur sonra yemeğimizin içine dökülür ve karıştırılır.
- 4-5 dakika kaynattıktan sonra yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
Lokanta Metodu Haşlama Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






