Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Yöntemi Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 10 su bardağı su (bir bardağı unu ve soğanı kavurunca ekleyeceğiz)

Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçi yıkayıp tencereye alalım.
  2. Üzerine tuz, 9 su bardağı su ek edip pişmeye bırakalım. Kaynayınca altını kısalım.
  3. Ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı ek edelim.
  4. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştıralım unu da ekleyip çırpıcı ile karıştırarak kavuralım.
  6. Üzerine ayırdığımız 1 su bardağı su ekleyip homojen olana kadar çırpalım.
  7. Pişen sosu çorbanın üzerine ek edip karıştıralım. Bir taşım kaynatıp altını kapatalım afiyet olsun….

Lokanta Yolu Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peyniri İle Sandwich Ekmeği ( Glutensiz Enfes )
Fındıklı Tahinli Kurabiye
Kırma Yeşil Zeytin
Armutlu Yoğurt Püresi
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
İşkembe Çıtlatması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet