Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç

Lokanta Tarzı Etli Patlıcan Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 250-300 gram modül et
- 1 yemek kaşığı salça
- Domates sosu
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Lokanta Tarzı Etli Patlıcan Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye yağ ve ince doğranmış soğanı alalım kavuralım.
- Salça ve domates sosunu ek edelim.
- Sarımsağı ezip ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Etimizin daha yumuşak olması için öncesinde haşlayalım. (yaklaşık35-40 dk).
- Patatesleri küp küp doğrayıp salçanın içine ekleyelim.
- Patlıcanları küp küp doğrayıp ek edelim.
- Haşlanan eti tiftikleyelim ve yemeğim içine ekleyelim.
- Baharatlarını atalım. Ve son olarak 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım.
- Yemeğinizi denetim ederek su eği yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Lokanta Tarzı Etli Patlıcan Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












