Lokanta Usulü Et Kavurma
Lokanta Adabı Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
- Su
Lokanta Yolu Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük doğranmış kuşbaşı etlerimiz sıvı yağ koyduğumuz tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Sonra uzun ince doğradığımız kapya ve yeşil biberi, halka halka doğradığımız kuru soğanı ve rendelenmiş sarımsağı etin üzerine ekleyelim.
- Biberler ve soğan ölünce domates sosunu, soya sosunu, şekeri ve başka baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Üzerine biraz kaynamış su koyup etlerimiz pişene kadar denetim ederek gerekirse su eklemeye devam ederek pişirelim.
- Ben 1 saate yaklaşık pişirdim. Ve biraz sulu olmasını istediğim için suyunu bol koydum pişene kadar birazını çekti aslında kalan su da etin lezzetini aldı. Ekmeği banmaya doyamadık. 🤤.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Lokanta Yöntemi Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











