Lokanta Usulü Et Kavurma

Lokanta Adabı Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Su

Lokanta Yolu Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük doğranmış kuşbaşı etlerimiz sıvı yağ koyduğumuz tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  2. Sonra uzun ince doğradığımız kapya ve yeşil biberi, halka halka doğradığımız kuru soğanı ve rendelenmiş sarımsağı etin üzerine ekleyelim.
  3. Biberler ve soğan ölünce domates sosunu, soya sosunu, şekeri ve başka baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine biraz kaynamış su koyup etlerimiz pişene kadar denetim ederek gerekirse su eklemeye devam ederek pişirelim.
  5. Ben 1 saate yaklaşık pişirdim. Ve biraz sulu olmasını istediğim için suyunu bol koydum pişene kadar birazını çekti aslında kalan su da etin lezzetini aldı. Ekmeği banmaya doyamadık. 🤤.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Lokanta Yöntemi Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tencerede Karnıyarık
En Lezzetli Humus Tarifi
Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği)
Pandispanya Keki Tarifi (Videolu)
Mantı Salatası
Dört Kaşık Çorbası
Hdabla | © 2024 |