Lokanta Usulü Bulgur Pilavı
Lokanta Tarzı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı başbaşı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su ( 1 parmak üzerini geçecek kadar)
Lokanta Tarzı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağını alalım, üzerine doğranmış zerzevatları ekleyip kavuralım.
- Sonra salçalarıda ekleyip tekrar karıştıralım.
- Üzerine yıkanmış ve süzülmüs bulguru aktaralım.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Son olarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısın ve yaklaşık 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken pilavımızı 5-10 dakika dinlendirelim.
Pilavımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Lokanta Metodu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















