Lokanta Usulü Altın Mercimek Çorbası

Lokanta Tarzı Altın Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış süzülmüṣ)
  • 1 büyük kuru soğan (6 ya bölünmüṣ)
  • 2 yemek kaṣığı sıvı yağ
  • 1 hafif tepeleme yemek kaṣığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 yemek kaṣığı tepeleme un
  • Zerdeçal
  • 4-6 su bardağı su

Lokanta Yordamı Altın Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yağ konur, mercimek ilave edilir ve karıṣtırarak bir kaç dakika kavrulur.
  2. Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü periyotta olması gerekiyor.
  3. Mercimek hafif kavrulduktan sonra un serpilir, karıṣtırarak bir dakika kavrulduktan sonra dikkatlice su eklenir ve ocak ıssısı en üste ayarlanır.
  4. Doğranmıṣ kuru soğanda eklenir, karıṣtırılır.
  5. Kaynamaya baṣladıktan sonra üstü kapalı en düṣük devire ayarlanır ancak fokurdaması gerekiyor.
  6. Piṣme esnasında ortada tencere tabanından karıṣtırılır.
  7. Mercimekler yeterlice yumiṣadığında blenderdan geçirilir, zerdeçal ve tuz eklenir, karıṣtırılır ve tuzu kontroll edilir. İsteğe nazaran üzerine eririlmiṣ tereyağ gezdirilir.

Lokanta Adabı Altın Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Mini Tartoletler
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Kayısılı Üzümlü Kurabiye
Milföy Pide
Yumurtalı Lavaş Tost
Pastane Usulü Ekler Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |