Lokanta Usulü Altın Mercimek Çorbası
Lokanta Tarzı Altın Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış süzülmüṣ)
- 1 büyük kuru soğan (6 ya bölünmüṣ)
- 2 yemek kaṣığı sıvı yağ
- 1 hafif tepeleme yemek kaṣığı tereyağ
- Tuz
- 1 yemek kaṣığı tepeleme un
- Zerdeçal
- 4-6 su bardağı su
Lokanta Yordamı Altın Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yağ konur, mercimek ilave edilir ve karıṣtırarak bir kaç dakika kavrulur.
- Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü periyotta olması gerekiyor.
- Mercimek hafif kavrulduktan sonra un serpilir, karıṣtırarak bir dakika kavrulduktan sonra dikkatlice su eklenir ve ocak ıssısı en üste ayarlanır.
- Doğranmıṣ kuru soğanda eklenir, karıṣtırılır.
- Kaynamaya baṣladıktan sonra üstü kapalı en düṣük devire ayarlanır ancak fokurdaması gerekiyor.
- Piṣme esnasında ortada tencere tabanından karıṣtırılır.
- Mercimekler yeterlice yumiṣadığında blenderdan geçirilir, zerdeçal ve tuz eklenir, karıṣtırılır ve tuzu kontroll edilir. İsteğe nazaran üzerine eririlmiṣ tereyağ gezdirilir.
Lokanta Adabı Altın Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






