Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye
Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hamuru ikiye böldükten sonra;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
Kenarlarına;
- 80gr beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Hindistan cevizi
Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri el çırpıcı ile köpürünceye kadar çırpalım, daha sonra yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Nişasta ,vanilya, kabartma tozunu ekleyelim ,bi karıştıralım son olarak denetimli bir halde unu ekleyelim yumuşak bir hamur olsun .
- Hamuru ikiye bölelim yarısına limon kabuğu rendeleyelim ve yoğuralım.
- Diğer yarısına 1yemek kaşığı kakao ve 1 portakal kabuğu rendesi ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp nihale üzerinde çay bardağı ile bastırıp biçim verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 -22 dakika pişirelim.
- Beyaz çikolatayı benmari adabı eritelim içine bir tatlı kaşığı ayçiçek yağı ekleyip karıştıralım.
- Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin kenarlarını evvel beyaz çikolataya ,sonra hindistan cevizine batıralım.
- Tekrar yağlı kağıt üzerine bırakalım, soğuk bir yerde çikolata donana kadar bekletelim, kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















