Limonlu Tavuk Çöp Şiş
Limonlu Tavuk Çöp Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kemizsiz derisiz tavuk eti
- 1 çay bardağı zeytinyağ (80 ml)
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Bir avuç kadar maydanoz
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Limonlu Tavuk Çöp Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini iri kuşbaşı doğrayalım, çukur bir kaba aktaralım, çukur bir kaseye maydanozu çok minik doğrayıp aktaralım ve kalan öbür tüm materyalleri ekleyip karıştıralım, bu sostan 2-3 yemek kaşığı kadar bir kaseye ayıralım ki fırından çıkartınca bu yağı tavuklara süreceğiz.
- Kuşbaşı tavuk etlerinin üzerine yağlı karışımı dökelim ve güzelce karıştırıp vaktiniz varsa üzerini streç sinemayla kapatıp iki saat buzdolabında kesinlikle bekletmenizi öneririm.
- Sürenin sonunda çöp şişlere tavuk etlerini 5-6 adet kadar dizelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çöp şişleri dizelim .
- İsteğe nazaran istediğiniz sebzeler yanına ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında fanlı ayarda üst rafta 30-35 dakika kızarmasına bağlı olarak denetimli olarak pişirin.
- Kızaran tavuk etlerini fırından çıkartıp ayırmış olduğunuz yağ limon karışımını fırça yardımıyla tavuk etlerine sürelim ve akabinde servis edebilirsiniz, afiyetle;).
Limonlu Tavuk Çöp Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















