Limonlu Naneli Makarna

Limonlu Naneli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna  (ben çubuk kullandım)
  • 1 demet nane
  • 1 adet limon
  • 3 yada 4 yemek kaşığı tereyağı

Limonlu Naneli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarna bol tuzlu kaynayan suda pişmeye bırakılır, limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkalım ,naneyi ayıklayalım ,yaprakları büyükse elimizle parçalayalım.
  2. Aldante kıvamında pişen makarnayı süzelim tereyağını limon suyunu ve limon kabuğunu makarnaya ekleyip devamlı karıştıralım.
  3. Makarna kremamsı bir kıvam alıyor tereyağı eriyince tereyağı büsbütün makarnanın sıcağıyla eriyince naneyi de ekleyip karıştıralım.
  4. Servise hazır sıcak yemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.

Limonlu Naneli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Gnocchi (Videolu)
Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)
Kraliçe Makarna
Gözleme Tarifi
Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma
Kestane
Hdabla | © 2025 |