Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un (elenirse daha yeterli olur)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 adet limonun kabuğu ve suyu

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayalım. 4 yumurtayı çırpma kabına kırdıktan 1,5 su bardağı şekeri ekleyip mikserin yüksek suratında yaklaşık 10 dk köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip, 1 limonun kabuğunu rendeleyip suyunu da sıktıktan sonra karışıma ekleyelim.
  3. 1 buçuk su bardağı nişastayı, 1 buçuk su bardağı unu ve 2 paket kabartma tozunu da eleyerek ekleyip mikserin orta suratında 2 dk daha çırpalım.
  4. 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim kelepçesini kapatıp dışta kalan kağıt fazlalıklarını keselim ve kek harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirelim. Bu müddet fırınlara nazaran değişiklik gösterebilir denetimlerini yapınız.
  6. Soğuduktan sonra fırından kekimizi çıkartalım. Kelepçesini açıp soğumaya bırakalım.
  7. En son üzerine pudra şekerini eleyelim. Servise hazır afiyet olsun 🤤

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Etimek Tatlısı
Köfteli Hünkar Beğendi
Fırında Sebze Yemeği
Çilekli Magnolia Tadında Kahvaltı
Meyveli İrmikli Kaşık Maması
Pratik Piși
Hdabla | © 2025 |