Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un (elenirse daha yeterli olur)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun kabuğu ve suyu
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayalım. 4 yumurtayı çırpma kabına kırdıktan 1,5 su bardağı şekeri ekleyip mikserin yüksek suratında yaklaşık 10 dk köpük köpük olana kadar çırpalım.
- 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip, 1 limonun kabuğunu rendeleyip suyunu da sıktıktan sonra karışıma ekleyelim.
- 1 buçuk su bardağı nişastayı, 1 buçuk su bardağı unu ve 2 paket kabartma tozunu da eleyerek ekleyip mikserin orta suratında 2 dk daha çırpalım.
- 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim kelepçesini kapatıp dışta kalan kağıt fazlalıklarını keselim ve kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirelim. Bu müddet fırınlara nazaran değişiklik gösterebilir denetimlerini yapınız.
- Soğuduktan sonra fırından kekimizi çıkartalım. Kelepçesini açıp soğumaya bırakalım.
- En son üzerine pudra şekerini eleyelim. Servise hazır afiyet olsun 🤤
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







