Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1limonun kabuğunun rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 2.5 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal isteğe bağlı
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürüp rengi açılana kadar çırpın. Sıvı materyalleri ekleyip, çırpalım. Kuru materyalleri de eleyerek ekleyip, çırpalım en son kabartma tozunu ilavee delim.
- Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim, fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun.
Not:İsteğe bağlı üzerine sos yapabilirsiniz. Sos için; 1 dolu yemek kaşığı labne yarım limon suyu (aşağı üst 1 yemek kaşığı limon suyu) yarım su bardağı pudra şekeri. Hepsini çırpalım kekin üzerine dökelim.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






