Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 150 gram toz şeker
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 adet yumurta (m boy)
  • 250 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Kalıbı yağlamak için biraz tereyağı

Glazür (üzeri için):

  • 1 orta uzunluk limonun suyu
  • 300 gram pudra şekeri

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye açın ve ısınmasını bekleyin.
  2. 25- 27 cm uzunluğunda bir kek kalıbını düzgünce yağlayın.
  3. Tereyağı, toz şeker çırpın yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirin (mixer‘ ile) 3 kasik limon suyunu ekleyin.
  4. Un ve kabartma tozunu birlikte bir süzgeçten (veya elekten) geçirerek topak kalmayacak halde karışıma ekleyin son olarak limon kabuğu rendesini de ekleyin ve tüm gereçleri homojen bir hamur haline getirin.
  5. Hamuru kalıba dökün ve evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  6. Kontrollü pişirmek için 40 dakka sonra bir kürdanla kontroll edin.
  7. Keki fırından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın.
  8. Kek hala sıcakken, üzerine bir çatal yada kürdan ile birkaç delik açın ve 2-3 kaşık limon suyu gezdirin.
  9. Limon suyu ile pudra şekerini karıştırın. Kıvamı ağır ve akışkan olmalı. Şayet çok sıvı olursa biraz daha limon suyu ekleyin.Afiyet olsun. 🍋.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Künefe
Ekşili, Nohutlu Salata
Dondurmalı Haytalı
Yağlı Balık Biber Turşusu
Cevizli Kivili Lokum
Fırında Sebzeli Kebap (Kolay Ve Şahane)
Hdabla | © 2025 |