Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 150 gram toz şeker
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 4 adet yumurta (m boy)
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- Kalıbı yağlamak için biraz tereyağı
Glazür (üzeri için):
- 1 orta uzunluk limonun suyu
- 300 gram pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye açın ve ısınmasını bekleyin.
- 25- 27 cm uzunluğunda bir kek kalıbını düzgünce yağlayın.
- Tereyağı, toz şeker çırpın yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirin (mixer‘ ile) 3 kasik limon suyunu ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu birlikte bir süzgeçten (veya elekten) geçirerek topak kalmayacak halde karışıma ekleyin son olarak limon kabuğu rendesini de ekleyin ve tüm gereçleri homojen bir hamur haline getirin.
- Hamuru kalıba dökün ve evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Kontrollü pişirmek için 40 dakka sonra bir kürdanla kontroll edin.
- Keki fırından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın.
- Kek hala sıcakken, üzerine bir çatal yada kürdan ile birkaç delik açın ve 2-3 kaşık limon suyu gezdirin.
- Limon suyu ile pudra şekerini karıştırın. Kıvamı ağır ve akışkan olmalı. Şayet çok sıvı olursa biraz daha limon suyu ekleyin.Afiyet olsun. 🍋.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















