Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 bardak toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel üç yumurta ile bir paket vanilyayı güzelce çırpıyoruz. Akabinde tozşeker ilave edip tekrar çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra yoğurt ve sıvı yağ ek edip çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu ve göz kararı un koyup çok az çırpalım.
- Kalıbımızı yağlayalım birazcık kalıbımıza un dökelim akabinde kek harcımızı kalıbımıza dökelim. Üstüne ince limon dilimleri ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında denetimli olarak pişirelim. Afiyet olsun.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


