Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 bardak toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel üç yumurta ile bir paket vanilyayı güzelce çırpıyoruz. Akabinde tozşeker ilave edip tekrar çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağ ek edip çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu ve göz kararı un koyup çok az çırpalım.
  3. Kalıbımızı yağlayalım birazcık kalıbımıza un dökelim akabinde kek harcımızı kalıbımıza dökelim. Üstüne ince limon dilimleri ile süsleyelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında denetimli olarak pişirelim. Afiyet olsun.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çember Mantı (Videolu)
Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tarifi
Güllaç
Spoonful
Pesto Soslu Kremalı Fettuccini
Ispanaklı Havuçlu Meze
Hdabla | © 2024 |