Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı hindistancevizi
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı mor haşhaş
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 çay bardağı un (unun cinsine yumurtanın büyüklüğüne nazaran değişir dikkatli ekleyelim)

Üzerine;

  • Beyaz çikolata
  • Bitter çikolata

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, kaymak ve pudra şekerini ve yumurtayı karıştıralım.
  2. Kuru materyallerin hepsini ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru süratlice yoğuralım elimizde fazla oynamayalım, zira tereyağ el sıcaklığıyla eriyip un ölçüsü konusunda sizi yanıltabilir.
  4. Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  5. Fındıktan biraz büyük olacak formda yuvarlayalım.
  6. 175 derecede fanlı ayarda çok kızarmayacak halde pişirelim.
  7. Çikolatayı benmari yöntemi eritelim. Ben iki çeşit kullandım.
  8. Kurabiyelerimizi erittiğimiz çikolataya hafif batırıp tepsiye koyalım, buzdolabında 5 dakika bekletip donmasını bekleyelim. Dilerseniz sadede yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🥰👍.

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna (8+ay)
Yoğurtlu Kömbe
Fırında Sebze Kızartması
20 Dakikada Tahinli Fındıklı Kuru Baklava (Videolu)
Şekerpare
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |