Limonlu, Haşhaşlı Kek

Limonlu, Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Az ölçüde susam
Limonlu, Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz ve şekerle iyicene çırpıyoruz köpürene kadar.
- Ardından sütü sıvı yağı ve limon suyunu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Sonra limon kabuğu rendesini karışıma ekliyoruz.
- Haşhaşı, elenmiş unu, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Baton kalıbın her yerini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Susam serpiştiriyoruz.
- Hazırlanan kek harcını baton kalıba döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 45-50 dk. Denetimli pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçen keki aksi çeviriyoruz. Kek düzgünce soğuyunca dilimliyoruz. Afiyet olsun.
Limonlu, Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








