Limonlu, Haşhaşlı Kek

Limonlu, Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Az ölçüde susam

Limonlu, Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtaları derin bir kaba  kırıyoruz ve şekerle iyicene çırpıyoruz köpürene kadar.
  2. Ardından sütü sıvı yağı ve limon suyunu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sonra limon kabuğu rendesini karışıma ekliyoruz.
  4. Haşhaşı, elenmiş unu, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  5. Baton kalıbın her yerini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Susam serpiştiriyoruz.
  6. Hazırlanan kek harcını baton kalıba döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 45-50 dk. Denetimli pişiriyoruz.
  8. İlk sıcaklığı geçen keki aksi çeviriyoruz. Kek düzgünce soğuyunca dilimliyoruz. Afiyet olsun.

Limonlu, Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Modificare (Çimdik) Kurabiye
Maç Günü Sosu
Van Pastası
Çikolatalı Kadayıf Çanakları
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri
Su Böreği Erzurum Usulü
Hdabla | © 2025 |