Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 2 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 limonun suyu
- 1 limon kabuğu rende
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Frosting için;
- 1 yemek kaşığı labne/taze peynir
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını alt-üst 180 dereceye ayarlayalım.
- Karıştırma kabına yumurta ve şeker ekleyelim, şeker eriyene kadar çırpalım.
- Yağ, süt, yoğurt, limon suyu, limon kabuğunu ekleyelim ve her malzemeyi eklediğimizde karıştıralım.
- Un, kabartma tozu, karnonatı ekleyip çırpmadan karıştıralım.Bir spatula ile alt üst ederek karıştırırsanız daha düzgün olur.
- En son haşhaşı da ekleyelim. Koyu kıvamlı bir harç olmalı.
- Yağladığımız fırın kabına harcı dökelim ve hareket ettirmeyelim.
- Önceden ısıttığımız fırına koyalım.
- Piştikten sonra dinlenmeye bırakalım ve frostingini hazırlayalım.
- Bir kaba bütün materyalleri koyalım ve çırpalım.
- Akışkan, tok bir kıvam olmalı. Gereğince soğumuş kekin üzerine dökelim.
Afiyet olsunn :).Her yiyen tanımını isteyecek!.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


