Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı çiğ badem
  • 75 gram tereyağı

Ara kat için;

  • 1 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 600 gram labne peyniri
  • 3 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Üst kat için;

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bisküvileri ve bademi rondodan geçirip içine erimiş tereyağı ekleyerek güzelce karıştırın.
  2. Muffin kaplarına bastırarak kalıp üzere yapıp buzdolabına koyarak bekletiyotuz siz kelepçeli kalıba da yapabilirsiniz.
  3. Orta katı hazırlıyoruz labne ,şeker ve kremayı karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar mikser ile çırpıyoruz .
  4. Ardından yumurtaları teker teker kırıp sıra ile çırpıyoruz .
  5. Yumurtalar bitince nişasta ek edip limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz ve kalıbımıza bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 55 60 dakika 180 derecede pişiriyoruz üzeri kızarana kadar çıkartıyoruz.
  7. Sosunu hazırlıyoruz su ,limon suyu,  şeker ve nişasta zerdeçal limon kabuğu rendesini tencereye alıyoruz pişiriyoruz .
  8. Pişen sosu pişen cheesecakenin üzerine döküyoruz ,buzdolabında en az 4 -5 saat bekletiyoruz, afiyet olsun üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Tahinli Lokmalık Kurabiye
Kek
Elmalı Glazürlü Kış Keki
İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi
Aşırı Lezzetli Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |