Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Cheesecake tabanı için;
- 200 gram burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt (gerektiğinde kuru olursa taban)
Kreması için;
- 600 gram labne
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Limonlu sosu için;
- 2 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
Süslemesi için;
- Orman meyveleri
- Nane
- Limon
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enfes bir tatlıya başlayalım 😍 Alt tabanı için burçak bisküvileri rondodan geçirelim. 24 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim.
- Rondodan geçirdiğimiz burçakların üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını ekleyip, karıştırın kuru olduğunu düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz.
- Bisküvilerimizi kalıba dökelim ve güzelce bastırıp kalıbı buzdolabına koyalım.
- Bu süreçte gelin haydi kremamızı hazırlayalım😊 Isıya güçlü bir kaba 3 adet yumurtayı ve toz şekeri ekleyip, toz şeker eriyip köpük köpük oluncaya kadar.
- Kaynayan bir kabın üzerinde benmari tarzı misali karıştırma kabında alttan gelen buhar ile köpük köpük oluncaya kadar karıştıralım. Bu süreç yaklaşık 15 dk kadar sürüyor.
- Yumurtalı karışımı bir tencereye alıp üzerine suyunu süzdüğümüz labneyi, sıvı kremayı, vanilya ve dolu dolu 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Ocakta kıvamı yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra kelepçeli kalıbımızı dolaptan alalım ve yapmış olduğumuz kremayı kalıba dökelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine çatlamaması için streç sinema çekip tekrar dolaba koyalım. Artık sırada üzeri için limonlu sosumuz var 😍
- 2 adet limonun suyunu sıkıp tencereye alalım içerisine suyu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştıralım bu süreçte zerdeçalıda renk vermesi için kullanabilirsiniz.
- İlk etapta zerdeçalı eklediğiniz de renk yeniden açık gelebilir tekrardan ekleme yapmayın. Piştikçe rengi yoğunlaşacaktır.
- Koyulaşan limonlu sosumuzu 1 dk beklettikten sonra kalıbımıza dökelim ve 1 gece dolapta dinlendirelim.
- Süslemesi büsbütün size kalmış ben orman meyveleri kullandım 😍.
- Burada en değerli nokta süslemesinde meyveler renk vereceği için bir gün sonra servis etmeden yapılırsa daha pak bir manzara olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊 fotoğraflı yorumları bekliyorum arkadaşlar 🥰😍.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















