Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Cheesecake tabanı için;

  • 200 gram burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt (gerektiğinde kuru olursa taban)

Kreması için;

  • 600 gram labne
  • 1 kutu krema
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Limonlu sosu için;

  • 2 adet limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)

Süslemesi için;

  • Orman meyveleri
  • Nane
  • Limon

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enfes bir tatlıya başlayalım 😍 Alt tabanı için burçak bisküvileri rondodan geçirelim. 24 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim.
  2. Rondodan geçirdiğimiz burçakların üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını ekleyip, karıştırın kuru olduğunu düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz.
  3. Bisküvilerimizi kalıba dökelim ve güzelce bastırıp kalıbı buzdolabına koyalım.
  4. Bu süreçte gelin haydi kremamızı hazırlayalım😊 Isıya güçlü bir kaba 3 adet yumurtayı ve toz şekeri ekleyip, toz şeker eriyip köpük köpük oluncaya kadar.
  5. Kaynayan bir kabın üzerinde benmari tarzı misali karıştırma kabında alttan gelen buhar ile köpük köpük oluncaya kadar karıştıralım. Bu süreç yaklaşık 15 dk kadar sürüyor.
  6. Yumurtalı karışımı bir tencereye alıp üzerine suyunu süzdüğümüz labneyi, sıvı kremayı, vanilya ve dolu dolu 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. Ocakta kıvamı yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  8. Daha sonra kelepçeli kalıbımızı dolaptan alalım ve yapmış olduğumuz kremayı kalıba dökelim.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine çatlamaması için streç sinema çekip tekrar dolaba koyalım. Artık sırada üzeri için limonlu sosumuz var 😍
  10. 2 adet limonun suyunu sıkıp tencereye alalım içerisine suyu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştıralım bu süreçte zerdeçalıda renk vermesi için kullanabilirsiniz.
  11. İlk etapta zerdeçalı eklediğiniz de renk yeniden açık gelebilir tekrardan ekleme yapmayın. Piştikçe rengi yoğunlaşacaktır.
  12. Koyulaşan limonlu sosumuzu 1 dk beklettikten sonra kalıbımıza dökelim ve 1 gece dolapta dinlendirelim.
  13. Süslemesi büsbütün size kalmış ben orman meyveleri kullandım 😍.
  14. Burada en değerli nokta süslemesinde meyveler renk vereceği için bir gün sonra servis etmeden yapılırsa daha pak bir manzara olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊 fotoğraflı yorumları bekliyorum arkadaşlar 🥰😍.

Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Nefis Sebzeli Dolma
Peynirli Börek
Muzlu Pankek
Soslu Tavuk Baget, Fırında Patates
Tahinli Susamlı Kurabiye
Güllaç
Hdabla | © 2025 |