Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 yaprak güllaç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Ceviz

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şekeri ocakta karıştıralım ve kaynamaya bırakalım kaynayınca kapatalım ve biraz sıcaklığının geçmesi için ılıması için bekleyelim (çok sıcak olunca güllaç hamur üzere oluyor, yapışıyor )
  2. Güllaç yapraklarını ikiye bölüp borcama yerleştirelim sonra süt ve şeker karışımlı şerbetten dökelim dört katı bu biçimde yapalım sonra ortasına ezilmiş cevizi ek edelim kalan üç katı da yeniden güllaç ,süt formunda yapıp borcama dizelim.
  3. Üstünü ben cevizle süsledim istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz dolaba koyup, soğuk servis yapalım afiyet olsun.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuk
Hurmalı Atıştırmalık
Cinnamon Rolls (Tarçınlı Çörek)
Tavada Kuşkonmaz Tarifi (Videolu)
Yoğurtlu Tavuklu Silor
Patates Kavurması
Hdabla | © 2025 |