Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
Kreması için;
- 400 gr labne peyniri
- 200 gr sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
Limonlu sosu için;
- 2 limon suyu
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 kaşık nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle bisküvileri rondodan un haline gelesiye geçirelim, tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serili yuvarlak kalıba döküp bardakla basalım biz kremasını yaparken dolaba kaldıralım .
- Kreması için labne ve şekeri düzgünce çırpalım, un ,nişasta ,sıvı krema ,vanilini ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları tek tek ilave edip çırpmaya devam ediyoruz ve kalıbımıza bastığımız bisküvinin üzerine döküp evvelden ısıtılmış bir kaba su koyup 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .
- Çok kızarmayacak hafif kızarması gerekiyor çıkınca biraz kendini topluyor .
- Pişen keki fırın kapağını açıp 20 dk içinde bekletip çıkartıyoruz.
- Limon sosumuzu sos gereçleri ile pişirip birinci sıcaklığı gidince pastanın üzerine döküyoruz,istediğimiz halde süsleyip servis edebiliriz afiyet olsun🌹.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







